Artrita periferica, Importanţa diagnosticului precoce în bolile inflamatorii reumatice

Publicat: Manifestarea caracteristică a acestei condiții este inflamarea persistentă a membranei sinoviale, dar există numeroase alte manifestări sistemice, care sunt, de asemenea, implicate.
Dr. Andrada Bogdan, boala arteriala periferica la Interviurile DC Medical
Dacă nu este tratată în mod adecvat, AR poate duce la o pierdere semnificativă a funcției articulațiilor afectate. Această afecțiune poate scurta durata de viață a pacienților și poate afecta calitatea vieții lor. AR afectează, de obicei, articulațiile periferice și are distribuție simetrică, precum și articulațiile mici ale mâinilor și picioarelor.
Cele mai noi articole
Inflamarea poate provoca treptat distrugerea cartilajului, eroziuni osoase și deformări articulare, tipice pentru artrita reumatoidă. Aceasta este principala diferență dintre artrita reumatoidă și osteoartrita. Cauza artritei artrita periferica rămâne, însă, necunoscută.
Fiind o boală autoimună, mecanismul artritei reumatoide este reprezentat de atacul asupra țesuturilor propriului corp prin sistemul imunitar. Conform unor ipoteze, AR poate fi răspunsul la un agent infecțios într-un individ susceptibil. În afară de problemele comune, artrita reumatoidă afectează frecvent și alte organe ale corpului - ochi, piele, plămâni, pericard sau vasele de sânge.
AR este semnificativ mai frecventă la femei decât la bărbați. Boala se manifestă la mulți pacienți cu simptome nespecifice, cum ar fi oboseală, slăbiciune și artrita periferica. Treptat simptomele musculo-scheletice dezvoltă dureri articulare și musculare, sensibilitate și umflare.
To prevent functional deficits, inflammatory rheumatic diseases must be recognized and correctly treated from the first signs. Early diagnosis and treatment have a major role in reducing direct and indirect costs of these diseases and maintaining a healthy workforce. In most cases, however, the rheumatologist usually first sees the patient artrita periferica the latter already has disabilities, making the remission impossible, as the evolution of destructive lesions leads to an irreversible functional deficit. Keywords rheumatoid arthritis, ankilosing spondilitis, early diagnosis, costs Rezumat În România, mai mult de Pentru a preveni deficitele funcţionale, boala inflamatorie reumatoidă trebuie recunoscută şi tratată corect de la primele semne.
Perioada de invazie poate dura săptămâni sau luni. Cea mai comună manifestare a unei AR este durerea la nivelul articulațiilor afectate, durere ce se agravează prin mișcare. Rigiditatea generalizată este, de asemenea, comună și apare cel mai frecvent dimineața, având o durată de mai mult de o oră.
Limitarea mișcării este, de asemenea, de multe ori prezentă.
The importance of early diagnosis of the inflammatory rheumatic diseases
Mai mult de o treime din pacienți au, de asemenea, manifestări extraarticulare: vasculita reumatoidă, noduli reumatoizi, slăbiciune musculară sau atrofie, pleurezie, pneumonie, arterită, sau pericardită. Diagnosticul și tratamentul acestor pacienți se face, de obicei, de către specialiști. El se bazează pe simptomele enumerate anterior, constatate în timpul examinării fizice, la evaluarea cu raze X a articulațiilor afectate și, după examenul de laborator artrita periferica, asupra markerilor inflamatorii.
Tratamentul de AR este axat în principal pe controlul simptomatologiei și prevenirea degenerării articulare. Tratamentul poate fi non-farmacologic, farmacologic și chirurgical. Tratamentul fiecărui pacient ar trebui să fie complex.
Tromboza venoasa profunda: ce complicatii ascunde?
Tratamentul non-farmacologic include educarea pacientului, motivarea lui în privința efectuării exercițiilor fizice regulate, fizioterapie. Astăzi, farmacoterapia este fundamentul sau tratamentul artritei reumatoide. Scopul său este de a realiza o remisie sau cel puțin de a minimiza activitatea bolii.
Tratamentul de bază al AR reprezintă medicamentele imunosupresoare, în special metotrexat.
Pachete recomandate
Celelalte categorii majore de medicamente sintetice utilizate în osteo artrită includ AINS, analgezice de alt tip și glucocorticoizi. Terapiile biologice sunt relativ noi și includ agenți anti-TNF sau agenți anti-interleukină. Ele sunt recomandate ca un plus față de regimul de tratament, atunci când medicamentele sintetice nu controlează suficient boala.
Metodele chirurgicale pot fi folosite pentru a îmbunătăți starea articulațiilor afectate. Artroscopie, sinovectomie sau operații ale tendoanelor sunt câteva exemple.