Boli osoase

Boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor

La copii și adolescenți, leziunile inflamatorii afectează predominant metafizele oaselor lungi. Cu toate acestea, leziunile pot apare la orice nivel al scheletului.

Osteomielita/Osteita Cronică Nebacteriană (sau OCNB)

În plus, alte organe, cum ar fi pielea, ochii, tractul gastro-intestinal și articulațiile pot fi, de asemenea, afectate. Frecvența acestei boli nu a fost studiată în detaliu.

Pe baza datelor din registrele naționale europene frecvența OCNB este estimată la cazuri la Nu există nicio predominanță de sex.

 • Artroza tuturor articulațiilor mari
 • CELE MAI COMUNE BOLI ALE OASELOR INTALNITE LA SENIORI
 • Inaintarea in varsta aduce modificari semnificative, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, dar, intelegand ce se intampla cu organismul uman, orice senior se poate bucura in continuare de toate placerile vietii.
 • Osteoporoza: cauze, simptome si tratament | restaurantbeluga.ro
 • Tratamentul inflamației ligamentelor articulațiilor
 • Medic specialist Reumatologie Reumatologia este o subspecialitate a medicinei interne care abordeaza tulburarile sistemului musculo-scheletal, artrita, bolile inflamatorii si bolile autoimune sistemice.
 • Sfatul Medicului Cele mai frecvente afectiuni ale sistemului osos Stilul de viata, alimentatia, terenul genetic, traumatismele, medicamentele, lipsa si excesul anumitor hormoni pot contribui separat sau impreuna la aparitia afectiunilor ce tin de aparatul osos.
 • Boala exostozelor multiple | eUniversitate Boli Rare

Cauzele sunt necunoscute. Se presupune că această boală este legată de o tulburare a sistemului imunitar înnăscut. Bolile rare ale metabolismului osos pot mima OCNB. Dintre acestea, menţionăm hipofosfatazia, sindromul Camurati-Engelman sau hiperostoza-pahidermoperiostoza benignă și histiocitoza. Acest fapt nu a fost dovedit, dar există ipoteza transmiterii ereditare. De fapt, doar un procent mic dintre cazuri prezintă agregare familială a bolii.

Boala poate fi prevenită? Cauzele sunt necunoscute până în prezent.

gel de gilan pentru articulații articulații de la un dinte rănit

Nu sunt cunoscute măsuri preventive. Studii recente nu au descoperit niciun boli osoase infecţios cum ar fi bacteriile implicat în această boală. Pacienţii se plâng, de umflarea genunchiului îmbolnăvit, de durere osoasă sau articulară; de aceea se impune diagnosticul diferenţial cu artrita idiopatică juvenilă și osteomielita bacteriană. Examenul clinic poate detecta, artrita la o proporție semnificativă a pacienților.

Tumefierea locală şi sensibilitatea osoasă sunt frecvente; şchiopătarea sau pierderea mobilităţii pot fi de asemenea prezente. Boala poate avea o evoluţie cronică sau recurentă. Boala nu se manifestă la fel la toţi copiii. Mai mult, tipul afectării osoase, durata şi severitatea simptomelor variază de la un pacient boli osoase altul, şi chiar la acelaşi copil, dacă boala are un model evolutiv recurent.

Bolile osoase | Medlife

În general, OCNB la copii seamănă cu cea observată la adulți. Cu toate acestea unele caracteristici ale bolii, cum ar fi implicarea pielii psoriazis, acnee pustuloasă sunt mai frecvente în cazul adulților.

periartrita gleznei decât a trata din artroza articulației degetului de la picior

Adesea, radiografiile leziunilor osoase precoce din OCNB nu evidenţiază modificări caracteristice, deși ulterior în evoluția bolii pot apare modificări osteoplastice şi sclerotice ale oaselor lungi ale membrelor şi ale claviculei, modificări ce pot fi considerate sugestive pentru OCNB. Compresiunea vertebrală este, de asemenea, un semn radiografic destul de tardiv al bolii, dar şi în cazul acesteia trebuie luat în considerare diagnosticul diferenţial cu boli maligne sau osteoporoză.

Prin urmare, diagnosticul OCNB trebuie să se bazeze atât pe tabloul clinic, cât şi pe investigaţiile imagistice.

Tratamente alternative in boli de oase muschi si articulatii I dr Alin Popescu www sfaturimedicale

Examenul RMN cu substanță de contrast oferă perspective noi în activitatea inflamatorie a leziunilor. Scintigrafia osoasă cu Techneţiu este de asemenea utilă în stabilirea diagnosticului inițial, putând evidenţia leziuni asimptomatice de OCNB. Cu toate acestea, RMN-ul întregului corp pare a fi mai sensibil în caracterizarea leziunilor.

dacă durerea și crisparea articulației cum să îndepărtați umflarea articulațiilor genunchiului

La un număr boli osoase de pacienţi, investigaţiile imagistice nu pot exclude o boală malignă şi trebuie efectuată o biopsie, mai ales boli osoase este adesea dificilă o distincție certă între boli osoase osoase maligne și leziunile asociate cu OCNB. La alegerea locului pentru biopsie, trebuie luate în calcul considerente funcţionale şi estetice.

Biopsiile boli osoase efectuate numai în scop diagnostic şi medicul nu trebuie să încerce excizia întregii leziuni; aceasta ar putea cauza cicatrici şi disfuncţionalităţi inutile. Necesitatea biopsiei diagnostice a fost în mod repetat pusă sub semnul întrebării în gestionarea OCNB. Diagnosticul de OCNB este probabil dacă leziunile osoase sunt prezente de cel puţin 6 luni iar pacientul asociază şi leziunile cutanate tipice. În acest caz, biopsia nu este neapărat necesară; totuși, o urmărire clinică pe termen scurt, în paralel cu repetarea investigaţiilor imagistice este obligatorie.

Leziunile unifocale cu aspect de osteoliză distrucţie osoasă izolată şi cu afectarea ţesuturilor învecinate trebuie biopsiate pentru a exclude o boală malignă. Analize precum viteza de sedimentare a hematiilor VSHproteina C reactivă PCRhemoleucograma, fosfataza alcalină şi creatin-kinaza pot fi efectuate în timpul unui episod dureros pentru a cuantifica extensia inflamaţiei şi a afectării ţesutului. Totuși, aceste teste sunt adesea neconcludente.

În ce constă tratamentul?

Osteoporoza, boala oaselor fragile

Cu toate acestea, un număr semnificativ de pacienți necesită medicație mai agresivă, inclusiv steroizi, sulfasalazină și inhibitori de TNF-alfa. Recent, rezultate pozitive au fost raportate în cazul utilizării de bisfosfonaţi. De asemenea, au fost raportate şi evoluţii cronice, refractare la tratament. De obicei, părinţii sunt îngrijoraţi în legătură cu potenţialele efecte secundare ale medicamentelor analgezice şi anti-inflamatoare.

Osteoporoza, boala oaselor fragile: Simptome, tratament, dieta | Bioclinica

La copii, AINS sunt, în general, considerate medicamente sigure, cu efecte secundare boli osoase, cum ar fi durerile de stomac. Pentru mai multe informații, consultați capitolul despre terapia medicamentoasă. Durata tratamentului depinde de prezența locală a leziunilor, numărul și gravitatea acestora. De obicei, tratamentul este necesar pentru o durată de luni sau ani.

Cele mai frecvente afectiuni ale sistemului osos

Fizioterapia poate fi utilă în cazul prezenţei artritei. Totuși, nu există date privind utilizarea terapiei complementare în astfel de boli. Copiii aflaţi sub tratament trebuie să facă analize de sânge şi de urină cel puţin de două ori boli osoase an.

 1. Standard de tratament pentru artroza genunchiului Ministerului Sănătății
 2. Despre nutritie Oasele slabe, care se rup usor sunt o epidemie in Statele Unite.
 3. Definiţie clinică Boala exostozelor multiple este o afecţiune osoasă de origine genetică ce se caracterizează prin creşterea unor formaţiuni osoase exostoze sau osteocondroameprezente sub forma unor boseluri la nivelul extremităţilor oaselor lungi.
 4. Prevenție Ce este osteoporoza Numele acestei afecțiuni vine din greacă osteon-os, porosis-rarefiere și înseamnă oase poroase, ceea ce explică foarte simplu și boala în sine.
 5. MedLife Arad General Instalarea anotimpului rece atrage după sine o serie de neplăceri, care nu constau doar în pericolele pe care trebuie să le înfrunte sistemul imunitar, ci și în agravarea simptomelor unor boli care îi afectează deja pe unii dintre noi.

La majoritatea pacienților, durata bolii este de câțiva ani, deși în unele cazuri, boala durează toată viața. În cazul în care boala este tratată în mod corespunzător, ea poate avea un prognostic bun. Adesea, copilul suferă de dureri articulare şi osoase cu câteva luni înainte ca boala să fie diagnosticată.

De obicei, se recomandă internarea în spital pentru a stabili diagnosticul. Sunt recomandate vizitele regulate în ambulatoriu pentru controale regulate după stabilirea diagnosticului.

Ar putea apărea anumite limitări ale activităţilor sportive, în special după biopsie sau dacă există artrită. În afara acestor situaţii, la majoritatea pacienţilor nu se impune limitarea activităţii fizice.

Nu există o dietă specifică. Copilul poate fi vaccinat, cu excepția vaccinurilor vii atunci când copilul face tratament cu corticosteroizi, metotrexat sau inhibitori de TNF-α. Pacienții cu OCNB nu boli osoase probleme de fertilitate.

În cazul afectării oaselor bazinului, poate apărea disconfort în timpul actului sexual. Necesitatea terapiei medicamentoase trebuie să fie reevaluată înainte de a programa o sarcină sau în timpul acesteia.

Asevedeași